Gratis streckkodsgeneratorer online

Gratis streckkodsgeneratorer online Wand barcode e1693932678615

Info om gratis streckkodsgeneratorer online

Ibland får vi förfrågningar från kunder om ”free barcode generators” eller gratis streckkodsgeneratorer som finns tillgängliga på internet. Det finns två sätt som de fungerar på.

1. EAN-13-nummer:

Dessa är inte juridiskt legitima streckkodsnummer, utan ofta ett påhittat nummer. I allmänhet är det ok att använda dessa nummer så länge det är för privat bruk. Men om du vill använda EAN-13-nummer i detaljhandeln är det olagligt att använda sådana fiktiva nummer, och det kan leda till allvarliga problem om någon får reda på det. Att köpa streckkoder på detta sätt (eller från vissa mycket billiga leverantörer) är ofta att spara pengar på fel ställe.

I början blir man förstås glad över att spara 100 pund – men glömmer snabbt att det kan få konsekvenser och bli dyrare än de sparade pengarna.

Hos oss får du däremot certifierade EAN-streckkodsnummer!

2. Streckkodens grafik

När du har fått ditt/dina streckkodsnummer finns det olika sätt att få en grafik till streckkoderna. Dessa listas nedan:

  • Du kan hitta en gratis streckkodsgenerator på Internet och antingen ladda ner den eller skapa grafiken online genom att ange streckkodsnumret. Ofta kan du inte justera streckkodens storlek med dessa streckkodsgeneratorer och de producerar vanligtvis bilder av mycket låg kvalitet. Om du spenderar mycket pengar på att få dina förpackningar tryckta är det sista du vill att behöva trycka om på grund av ett misstag med streckkodsgrafiken.
  • Du kan köpa streckkodsteckensnitt för användning på din dator i Word eller något annat program. Detta fungerar inte för streckkoder i detaljhandeln och kvaliteten är ofta mycket dålig, vilket leder till vissa problem vid skanning.
  • Du kan köpa professionell programvara för streckkodsgrafik. De bästa programmen kostar naturligtvis mycket pengar och det kan vara mycket irriterande att lära sig programvaran. Detta är ändå det bästa alternativet om du behöver hundratals streckkodsgrafiker. Om så inte är fallet är det förmodligen billigare och definitivt enklare att använda nästa alternativ.
  • Du kan köpa streckkodsgrafik här – till rimliga priser. Dessa är helt anpassningsbara (i storlek och definition) och levereras automatiskt i standardstorlek (600 dpi) i fyra olika filformat (jpeg, pdf, png & svg). Vi kan också lägga till text ovanför eller under grafiken eller ändra typsnittet eller något annat om du vill. För speciella önskemål, maila oss gärna så ska vi se vad vi kan göra.

Rekommenderas för dig