Böcker och tidskrifter – ISBN och ISSN

Böcker och tidskrifter - ISBN och ISSN stregkoder ISBNBöcker och tidskrifter - ISBN och ISSN stregkoder ISSN

Streckkoder för dina böcker och tidskrifter

Alla böcker använder ISBN-nummer (International Standard Book Numbers), medan alla tidskrifter använder ISSN-nummer (International Standard Serial Numbers). Klicka på respektive produkt nedan för att köpa ISBN eller ISSN.

ISBN för Böcker

ISBN för Böcker

ISSN för tidskrifter

ISSN för tidskrifter

Ytterligare information

Kolla gärna in vår FAQ-sida eller kontakta oss om du har några frågor eller behöver råd.

Hur fungerar streckkodsläsning?

Streckkoder är kodsymboler som är utformade för att läsas av optiska skannrar. Det finns ett antal olika streckkodstyper som är avsedda för olika ändamål.
En streckkod kan vara numerisk eller alfanumerisk. De kan tryckas på etiketter, kartong, papper eller plast. Beroende på skanner, streckkodstyp och storlek läses streckkoder av genom direktkontakt eller på ett avstånd av 10 meter.

Optiska skannrar använder optisk kontrast: en ljus yta reflekterar det mesta av det ljus som riktas mot den, medan en mörk yta absorberar det mesta av ljuset.
Genom att placera mörka balkar och ljusa rutor bredvid varandra och sedan låta en ljusstråle passera över koden erhålls information som motsvarar balkarnas och rutornas bredd. Denna information omvandlas sedan från en ljusintensitetssignal till en elektrisk signal i fotodetektorn. Idag används även digitalkameror med inbyggda avkodare för detta ändamål.

Rekommenderas för dig