Hur du använder din streckkod

Om du beställt “Barcode Package(s)” från oss får du din detaljhandelsstreckkod via e-post med streckkodsbilderna i flera olika format. När du har din streckkod kan du börja använda den enkelt och omedelbart genom att följa de enkla stegen nedan.

barcode on packaging discover wildlife

1. Lägg till streckkodsbilden i din produktförpackning eller design

1. Lägg till streckkodsbilden i din produktförpackning eller design

Välj vilket streckkodsbildformat (t.ex. jpeg) du föredrar.

Ändra storlek på bilden så att den passar in i din produktförpackning. Tänk på våra “streckkodsspecifikationer”. Standardstorlek (för EAN-13 eller UPC-A streckkoder) är cirka 38 mm bred x 25 mm hög. Den minsta rekommenderade storleken är 80 % av standardstorleken – dvs cirka 30 mm bred x 20 mm hög. Om du skriver ut din streckkod mindre än så här kommer vissa återförsäljare inte att acceptera den.

Om du placerar din streckkod på en krökt yta, t.ex. en flaska, är streckkodens orientering mycket viktig – streckkoden ska roteras så att den ser ut som en stege (istället för som ett staket) så att streckkodens kanter inte sveper sig runt kurvan.

Du kan vara lite kreativ med streckkoden om du vill. Den huvudsakliga streckkodsbilden (de vertikala staplarna och mellanrummen) måste dock förbli obehindrad. Om du vill skriva ut din streckkod i en annan färgkombination (istället för svarta streck på en vit bakgrund), se vår streckkodsfärgguide PDF.

Du kan sedan infoga bilden i din produktförpackning på en lätt synlig plan plats (för att säkerställa enkel skanning). Du kan också få streckkoden tryckt på självhäftande etiketter för att manuellt appliceras på din produkt.

 

2. Skriv ut din förpackning

Kontrollera alltid din etikettkonst INNAN du skriver ut din produktförpackning. Kontrollera att streckkodsnumren är korrekta och att streckkodsbilden som skrivs ut fortfarande håller hög kvalitet och ligger inom det officiella storleksintervallet. Förändringar och fel kan uppstå i många skeden av processen, så det är viktigt att kontrollera konstverket noggrant innan utskrift.

När du är nöjd med din streckkod är det en bra idé att göra ett provtryck och kontrollera att streckkoden har rätt storlek och att den skriver ut och skannar korrekt.

Om din återförsäljare ber dig att få en streckkodsverifieringsrapport måste du skicka ett prov på din utskrivna streckkod (på etiketten eller förpackningen) till oss för verifiering.

 

3. Skicka din produkt till dina återförsäljare

När du väl har skrivit ut din produktförpackning är nästa steg att skicka produkterna till dina återförsäljare.

Det är i detta skede som streckkoden kopplas till produkten. När streckkoden skannas in i en återförsäljares system för första gången dyker ingen produktinformation upp. Återförsäljaren måste ange produkt- och prisinformation i sitt system. Efter det, när streckkoden skannas i den butiken, visas den korrekta produktinformationen.

 

4. Registrera ditt streckkodsnummer

Om du köpte ett “Barcode Package” från oss kan du registrera ditt streckkodsnummer och produktinformation i International Barcodes Database. För att registrera ditt streckkodsnummer, gå till https://barcodesdatabase.org/barcode-registration/ . Streckkodsregistrering är valfritt. Det kommer dock att öka profilen för din produkt på internet.

 

Användbara länkar