Hur-får-jag-en-streckkod-för-min-produkt?

Retail streckkodspaket (EAN-13 format) kan köpas på vår detaljhandels streckkoder sida.

 

Vad ska jag få?

Om du beställer ett standardförpackning med streckkod för detaljhandeln kommer vi att maila streckkodsnumren till dig med bilderna som bifogade filer.

Du kommer att få:

– ett unikt streckkodsnummer EAN-13;
– ett PDF-garantibevis
– streckkodsbilder (4 olika format: jpeg, pdf, png, svg)
– Streckkodsregistrering på barcodesdatabase.org
– Instruktioner för

Hur du använder din streckkod

Du kan sedan enkelt infoga streckkodsbilderna i din produktförpackning och börja använda din streckkod. När en återförsäljare först får din streckkod och produkt kommer de att skanna streckkoden i systemet och mata in produktinformationen. Efter detta, när streckkoden skannas i kassan, visas produktinformationen automatiskt.

Den officiella streckkoden för detaljhandeln är 37,29×25,93 mm. Streckkoden kan officiellt krympas till 80 % av detta (dvs runt 20×30 mm) utan att skanningsbarheten påverkas, men om den minskas mycket mer än så kommer streckkodsläsare ibland ha problem med att skanna streckkoden. Vissa återförsäljare kräver också att streckkoden uppfyller minimispecifikationerna, så om det är möjligt bör streckkoden vara över 80 % av standardstorleken. Fullständiga specifikationer kan ses här.

EAN-13 Barcode Image
EAN-13 streckkodsbild

 

Vad mer kan du få?

1. ITF-14 Carton Codes

Dessa är streckkoder för ytterkartongerna gjorda av din EAN-13 streckkod för användning på kartonger med en viss mängd av föremålet. d.v.s. en kartong med 12 kan ha en ITF-14 kartongkod på sig. Dessa krävs av vissa återförsäljare, men behövs inte alltid.

2. ISBN eller ISSN Bilder

Dessa krävs endast för böcker och tidskrifter.