QR-koder (och andra 2D-streckkoder)

En QR-kod (Quick Response Code) är den mest populära typen av 2D “matrisstreckkod”. Den kan enkelt läsas av smartphones & kameratelefoner (om de har en streckkodsläsare-app) och kan användas på många olika sätt. Det används ofta för att länka personer som skannar koden till en viss webbplats.

Beställ din QR-kod nedan:

 

 • QR-kod

  Denna tjänst är automatiserad så att du får dina QR-kodbilder på några minuter. För att kunna göra detta behöver vi webbadressen eller annan information du önskar kodad i QR-koden. Om du inte anger detta kan automatiseringen inte skapa QR-koden.

  Bestäm hur många QR-koder du behöver, lägg till den mängden i kundvagnen. På kassasidan anger du sedan den data eller URL som du vill ha kodad i rutan “ytterligare information” på kassasidan, med separata webbadresser på separata rader. Standard QR-koder (Statisk och Dynamisk) görs automatiskt och kommer att skickas till dig via e-post inom några minuter. Mer komplexa QR-koder som v-visitkort måste göras manuellt och ta 1-12 timmar. V visitkort kan endast göras som statiska.

  QR-kodbilderna kommer att skickas till dig i 5 format .tif, .bmp, .jpg, .pdf och .eps.

  Vi har TVÅ typer av QR-koder tillgängliga här för webbadresser – Statisk och Dynamisk (via URL-värdtjänst)

  Kvantitet
  Pris per bild
  1 100 kr.
  2   75 kr.
  5 +   60 kr.
  10 +   50 kr.

   

  STATISKA QR-koder

  – dessa kodar DIN URL direkt i QR-koden
  – dessa är permanenta – de kommer att fungera så länge din webbadress inte ändras
  – de kan inte ändras, eftersom webbadressen är kodad direkt i QR-koden
  – obegränsade skanningar
  (dessa kan också användas för andra saker än webbadresser, t.ex. kodning av text, v visitkort, skicka ett e-postmeddelande eller SMS)

   

  DYNAMISKA QR-koder
  – dessa använder vår dynamiska QR-kodtjänst – för att göra det möjligt att ändra måladressen i framtiden vid behov
  – obegränsade skanningar¹
  – livstidsomdirigering²
  – Måladress kan ändras när som helst³
  – användarspårning tillgänglig °

   

  ¹ Tillåten användning tillåten
  ² Det första köpet inkluderar omdirigering i 2 år. Därefter tillkommer en avgift på Kr 100,00 per år
  ³ Omdirigeringskostnad Kr 100,00 per byte
  ° Spårningsrapporter är tillgängliga till låg kostnad – prissättningen beror på rapporternas frekvens, komplexitet och hur många QR-koder som spåras

  Select options

 

För att säkerställa att din fysiska QR-kod har en längre livslängd rekommenderar vi att du programmerar din QR-kod med en QR-omdirigering. Detta gör att du kan omdirigera din QR-kod till olika länkar i framtiden, flera gånger, utan att ändra den fysiska QR-koden. Det låter dig också övervaka trafiken från QR-koden. Se videon här som förklarar detta mer i detalj.

Dynamic
Statisk

Hur du beställer och använder din QR-kod

Webbplatser (URL)

Om du vill att din QR-kod ska ansluta en smartphone-användare till en viss webbplats, vänligen ange URL-adressen för webbplatsen i avsnittet “Ytterligare information” när du checkar ut (eller skicka den via e-post till oss). Vi förvandlar det sedan till en QR-kod åt dig.

Visitkort (VCard)

Dessa typer av QR-koder används främst på visitkort. När en QR-kod för visitkort skannas av en smartphone, kommer en persons visitkortsinformation att visas på smartphoneskärmen. Smartphone-användaren kommer sedan att kunna spara individen som en “kontakt” på sin telefon.

Om du vill att din QR-kod ska innehålla visitkortsinformation (VCard eller MeCard), vänligen ange följande information i avsnittet “Ytterligare information” när du checkar ut. Obs: om du vill att din QR-kod ska vara liten (t.ex. 3 cm x 3 cm), ge oss bara den väsentliga informationen och utelämna resten:

 

Namn:
Organisation:
Jobbtitel:
Adress: (gata, postnummer, stad, stat/provins, land)
Telefon:
Mobiltelefon:
Fax:
E-post:
Webbadress:
Födelsedag:

Händelser (VCalender)

Om du vill att din QR-kod ska innehålla information om ett kommande evenemang, vänligen ange följande information i avsnittet “Ytterligare information” när du checkar ut:

1. Händelsenamn:
2. Händelsebeskrivning:
3. Plats för händelsen:
4. Eventets startdatum/tid:
5. Eventets slutdatum/tid: (valfritt)

 

Övrig

Vi kan producera många andra typer av QR-koder på din begäran, inklusive följande: Ring ett telefonsamtal; Skicka ett e-postmeddelande eller SMS; Facebook-profiler (eller gilla-markeringar); Linkedin-profiler (eller Dela); Twitter-profiler; Android Market Publisher/Paket, eller Wi-Fi Access Points.

QR-kodstorlek

Om en QR-kod skrivs ut på ett visitkort kan den vara ganska liten (t.ex. 3 eller 4 cm). Men om en QR-kod ska finnas på en skylt eller affisch – och folk ska skanna den på avstånd – måste den vara mycket större (t.ex. 1 meter bred). Låt oss veta hur stor din QR-kod måste vara när du gör din beställning.

OBS: Om det finns mycket data i din QR-kod (t.ex. mycket text eller en lång URL-adress), måste QR-koden vara större för att skanna bra. Om din QR-kod innehåller en lång webbadress kan du förkorta den genom att använda en URL-förkortare (t.ex. goo.gl).

När du har fått din QR-kod, testa den för att se till att den fungerar bra (och låt oss veta om du har några problem). Du kan ändra storlek på den om det behövs.

 

Andra typer av 2D-koder

QR-koder är den vanligaste typen av 2D-kod vi säljer. Men vi kan producera många andra typer av 2D-kod på din begäran. Om du behöver en annan typ av 2D-streckkod (istället för en QR-kod), ange bara detta när du gör din beställning. Vi kan leverera följande alternativa typer av 2D-matrisstreckkoder:
– PDF417
– Datamatris
– MaxiCode
– Aztekisk kod

 

“Tack David för din fantastiska service än en gång. Du har gjort stor skillnad för min lilla verksamhet!” Marguerite (Maggiebizzy Limited)