ISSN Tidskrift StreckkoderISSN Barcode

 

Internationella standardserienummer är de nummer som allokeras till alla periodiska publikationer såsom tidskrifter eller tidskrifter. Dessa nummer söks genom en internationell organisation som tilldelar alla ISSN-nummer. Om du redan har ett ISSN-nummer kan du köpa streckkodsbilderna för detta nedan. Om du behöver ett ISSN-nummer kan du ansöka om detta här.

 • ISSN streckkodsbilder

  Här kan du köpa ISSN streckkodsbilder. Dessa kommer att skickas via e-post till dig i 4 olika format (Bitmap, eps., tiff, Jpeg, PDF) när beställningen har tagits emot.

  Vänligen ange ditt 8-siffriga ISSN-nummer i avsnittet för ytterligare information när du fyller i dina uppgifter efter att du har gått vidare till kassan. Ange även om du behöver ett alternativt format för din streckkod (dvs. 13+2).

   

  Kvantitet
  Pris per bild
  1 100 kr.
  2 75 kr.
  5 60
  10+ 50

   

  Kontakta oss om du behöver en serie ISSN-nummercontact

  Lägg till i kundvagn

Innan du köper din ISSN streckkod, kanske du vill överväga vilket format du vill att din ISSN streckkod ska ha.

ISSN streckkoder finns i tre huvudformat:

1. Det 8-siffriga ISSN-numret omvandlas till ett 13-siffrigt nummer (EAN-13) genom att lägga till en 977 i början, ta bort kontrollsiffran, lägga till två siffror (00) till slutet och räkna om kontrollsiffran . Numret skapas sedan som en bild med hjälp av EAN-13 Symbology som enkelt kan läsas av alla streckkodsläsare och är i stort sett samma som andra produkter med EAN-13 streckkoder på som går in i butik. I detta fall skulle samma nummer tryckas på varje nummer av tidningen.

2. Återigen omvandlas det 8-siffriga ISSN-numret till ett 13-siffrigt nummer. Men den här gången ändras “00” som läggs till i slutet flera gånger för att skapa en annan EAN-13-bild varje gång. I det här fallet skulle en separat streckkodsbild skapas för varje nummer av tidningen.

3. Det slutliga formatet innebär att ISSN-numret konverteras på exakt samma sätt som alternativ ett, men i detta fall läggs ytterligare en 2-siffrig tilläggskod till i slutet och skapar ett 15-siffrigt (EAN-13+2) nummer. Tillägget ändras för varje nummer och kan göras månadsvis (01-12) eller veckovis (01-52) (eller på annat sätt du önskar).

I Storbritannien är 13+2-formatet (alternativ 3) det vanligaste. Andra länder tenderar mer mot 13-siffriga format (alternativ 1 och 2). – Det är en bra idé att kolla i de butiker du hoppas kunna lagra din tidning för att fastställa vilket format som är vanligast.

Det bör noteras att alternativ 2 och 3 innebär att skapa flera bilder för ISSN-numret och därför är dyrare.

När vi har tagit emot din beställning kommer vi att skapa ISSN-streckkoden manuellt åt dig och skicka den via e-post till dig. Detta tar normalt 2-24 timmar, beroende på vilken tid på dagen/veckan du gör beställningen.

Om du har en bok och kräv streckkoder för detta, se vår bok streckkoder sektion.

Om du har tryckt musik måste du skaffa ett International Standard Music Number (ISMN) och sedan få det omvandlat till streckkodsbilder. Ett 13-siffrigt ISMN, t.ex. 979-0-2600-0043-8, kan omvandlas till en 13-siffrig EAN-13 streckkod (exakt på samma sätt som bokens ISBN-nummer omvandlas till streckkoder). Om du har ett ISMN-nummer och du behöver streckkodsbilderna för det (de vertikala svarta strecken och vita utrymmen), köp ISBN streckkodsbild“och ange ditt ISMN-nummer i avsnittet för ytterligare information.

Look here for CD steckkoder and  DVD streckkoder. Titta här efter CD streckkoder och DVD streckkoder.

Behöver jag en ISSN-streckkod?

Du behöver ett ISSN-nummer (och motsvarande streckkod) för allt som anses vara “seriellt” – t.ex. tidskrifter, tidningar, tidskrifter, årsböcker, kataloger och monografier i serier.

Följande artiklar betraktas inte som en “seriell”, därför bör de inte ha ett ISSN-nummer: bruksanvisningar; engångsbok-a-zines; affischer; specialutgåvor av tidskrifter eller tidningar; serier som inte är avsedda för allmän spridning; dagböcker; kalendrar; postorderkataloger; och fyll i korsords- eller pusselböcker.

Föremål som inte är kvalificerade för ett ISSN kommer att behöva ett standard “EAN-13 streckkodspaket” istället (du kan köpa detta från vår butikssida). Om föremålet är en bok (t.ex. en manual) kan det vara berättigat till ett ISBN och motsvarande streckkod.