Hur du använder din streckkod

Hur du använder din streckkod Pink Flowers barcode e1693932143936

Tre enkla steg

När du har beställt ett streckkodspaket från oss får du din detaljhandelsstreckkod via e-post med streckkodsbilder i olika format. När du har fått din streckkod kan du enkelt och omedelbart använda den genom att följa de enkla stegen nedan.

barcode on packaging discover wildlife

1. Integrera streckkodsbilden i din produktdesign

Lägg till streckkodsbilden i din produktförpackning eller designen. Välj önskat format för streckkodsbilden (t.ex. JPEG).

Ändra storlek på bilden så att den passar din produktförpackning. Notera våra streckkodsspecifikationer. Standardstorleken (för EAN-13 eller UPC-A streckkoder) är ca 38 mm bred x 25 mm hög. Den rekommenderade minsta storleken är 80% av standardstorleken, vilket är ungefär 30 mm bred x 20 mm hög. Om du skriver ut din streckkod mindre än denna storlek kommer den inte att accepteras av vissa återförsäljare.

Om du applicerar streckkoden på en böjd yta, t.ex. en flaska, är streckkodens orientering mycket viktig – streckkoden ska roteras så att den ser ut som en stege (snarare än ett staket) så att streckkodens kanter inte slingrar sig runt böjningen.

Om du vill kan du vara lite kreativ med streckkoden. Streckkodens huvudbild (de vertikala strecken och mellanslagen) måste dock förbli oförändrad. Om du vill trycka din streckkod i en annan färgkombination (istället för svarta streck på vit bakgrund), se vår PDF-färgguide för streckkoder .

Du kan sedan infoga bilden i din produktförpackning på en synlig, platt plats (för att säkerställa enkel avläsning). Du kan också låta trycka streckkoden på självhäftande etiketter som appliceras manuellt på din produkt.

2. Skriv ut din förpackning

Kontrollera alltid din etikettmall innan du skriver ut din produktförpackning. Kontrollera att streckkodsnumren är korrekta och att den utskrivna streckkodsbilden fortfarande är av hög kvalitet och inom det officiella storleksintervallet. Ändringar och fel kan uppstå i många skeden av processen, så det är viktigt att du kontrollerar konstverket noggrant innan du skriver ut.

Om du är nöjd med din streckkod rekommenderar vi att du gör en testutskrift och kontrollerar att streckkoden har rätt storlek och att den skrivs ut och skannas korrekt.

Om din återförsäljare ber dig om en testrapport för streckkoden kan du skicka ett prov på din tryckta streckkod (på etiketten eller förpackningen) till oss för verifiering.

3. Skicka din produkt till dina återförsäljare

När du har tryckt dina produktförpackningar måste du skicka produkterna till dina återförsäljare.

I detta skede kopplas streckkoden till produkten. När streckkoden först skannas in i återförsäljarens system visas ingen produktinformation. Återförsäljaren måste lägga in produkt- och prisinformation i sitt system så att rätt produktinformation visas när streckkoden skannas i butiken.

När som helst före eller efter denna process kan du registrera din streckkod i IBNREG-databasen.

Registrera ditt streckkodsnummer (valfri)

Om du har köpt ett streckkodspaket av oss kan du registrera ditt streckkodsnummer och din produktinformation i den internationella streckkodsdatabasen. Du kan registrera ditt streckkodsnummer här. Streckkodsregistreringen är frivillig. Det kan dock bidra till att öka synligheten för din produkt på Internet.

Kontakta oss gärna om du har några frågor om oss eller våra streckkoder, eller se vår FAQ-sida.