Streckkodsregistrering

Streckkodsregistrering IBNREG

Registrera dina streckkoder i IBNREG

Vi erbjuder våra kunder streckkodsregistrering. Det innebär att vi registrerar ditt streckkodsnummer och relevant produktinformation i de stora internetdatabaserna. På så sätt utökas din produkts profil på internet och din produkt visas när din streckkod skannas, t.ex. med en mobil app-skanner (t.ex. röd laser).

Denna registrering är en tilläggstjänst som vi erbjuder och är inte nödvändig eftersom det inte finns någon centraliserad databas för streckkoder. Online-registrering av streckkoder kan dock ge olika fördelar:

  1. Streckkodsregistrering hjälper till med vissa skannrar för mobiltelefonappar (som Zebra app) så att produktinformationen visas när produktens streckkod skannas. Klicka här för mer information om streckkodsskanner-appar.
  2. Streckkodsregistreringen ökar produktens profil på Internet, så att produktinformationen visas när man söker efter streckkoden på Google eller någon annan sökmotor.
  3. Om en streckkod registreras i internetdatabaser kan det avskräcka människor från att använda streckkoden olagligt på webbplatser som Amazon. Om en snabb internetsökning visar att streckkodsnumret används kommer personen att vara mycket mindre benägen att använda streckkoden. Även om människor inte lagligen kan använda lagligt sålda streckkodsnummer, är det extra svårt för den lagliga ägaren av streckkodsnumret att följa upp om de används olagligt. Detta kan enkelt undvikas med streckkodsregistrering.

I våra streckkodspaket ingår denna streckkodsregistrering. Om du har fått en streckkod utanför ett streckkodspaket kan du köpa registreringen från oss.

köp streckkodsregistrering

  • registrering av streckkodsnummer i IBNREG-databasen
exkl. moms
120.00per st.
-0%
112.00per st.
-7%
104.00per st.
-13%
10×
96.00per st.
-20%
20×
88.00per st.
-27%
30×
80.00per st.
-33%
50×
Streckkodsregistrering
OBS – Streckkodsregistrering ingår i alla streckkodsnummer som vi säljer. Du bör endast köpa streckkodsregistrering om du har en streckkod från en annan leverantör som du vill registrera.

När vi har mottagit din beställning kommer vi att kontakta dig för att registrera ditt streckkodsnummer. Detta tar vanligtvis 1-12 timmar, beroende på vilken tid på dagen/veckan du beställer.

Vad är skillnaden mellan EAN, GTIN och streckkod?

Det finns ingen skillnad mellan EAN och GTIN. Officiellt ersattes termen EAN (”European Article Number”) av termen GTIN 2009, men detta har ännu inte blivit allmänt språkbruk. När man säger ”GTIN” eller ”EAN-kod” menar man ofta kombinationen av ett 13-siffrigt EAN-nummer och en streckkod.
Denna ekvation är förståelig ur praktisk synvinkel, men inte helt korrekt. Streckkoder är helt enkelt en översättning av det 13-siffriga numret till en grafisk form som gör att streckkoden kan läsas med en skanner.

Det 13-siffriga numret är faktiskt tillräckligt för att unikt identifiera produkten, men streckkoden är nödvändig för skanningsprocessen.
Hos Streckkoder Sverige kan du köpa ditt 13-siffriga EAN-nummer med säkerhetscertifikat för att märka din produkt. Eller så kan du välja vårt EAN-streckkodspaket, som förutom EAN-numret även innehåller den tillhörande grafiska streckkoden.