ISSN-streckkoder för tidskrifter

ISSN-streckkoder för tidskrifter streckkoder

köp ISSN streckkod

  • ISSN-streckkod för tidskrifter
  • ISSN-streckkodsbilder i .bmp, .eps, .jpg, .pdf, .tif-format
exkl. moms
89.00per st.
-0%
79.00per st.
-11%
59.00per st.
-34%
49.00per st.
-45%
10×
29.00per st.
-67%
25×
25.00per st.
-72%
50×
19.00per st.
-79%
75×
15.00per st.
-83%
100×
ISSN streckkod

information om produkten

beskrivning

Du behöver ett ISSN-nummer (och en motsvarande streckkod) för allt som betraktas som ”seriellt” – t.ex. tidskrifter, tidningar, tidskrifter, årsböcker, kataloger och seriella monografier.

Följande anses inte vara ”seriella” och behöver därför inget ISSN: instruktionsmanualer, fristående book-a-zines, affischer, specialutgåvor av tidskrifter eller tidningar, seriella publikationer som inte är avsedda för allmän spridning, dagböcker, kalendrar, postorderkataloger och korsords- eller pusselläggningsböcker.

Artiklar som inte är berättigade till ett ISSN måste ha ett standardiserat ”EAN-13 streckkodspaket” i stället (du kan köpa det på vår shop-sida). Om artikeln är en bok (t.ex. en handbok) kan den vara berättigad till ett ISBN och en motsvarande streckkod.

Ansök om ISSN-nummer

Om du redan har ISSN-nummer kan du köpa motsvarande ISSN-streckkodsgrafik här. Ange bara antalet olika ISSN-streckkodsgrafiker och lägg till dina 8-siffriga ISSN-nummer i textfältet ”Anpassade ISSN-nummer” i kundkorgen. Ange också under ”Meddelande till oss” om du vill använda ett alternativt format för din streckkod (t.ex. 13 + 2). Du får sedan den önskade grafiken via e-post i 4 olika format (Bitmap, eps, tiff, Jpeg, PDF).

Om du behöver ett ISSN-nummer kan du ansöka om detta här.

Format

Innan du köper din ISSN-streckkod bör du fundera på vilket format du vill ha din ISSN-streckkod i.
ISSN-streckkoder finns tillgängliga i tre huvudformat:

1. Det 8-siffriga ISSN-numret omvandlas till ett 13-siffrigt nummer (EAN-13) genom att lägga till 977 i början, ta bort kontrollsiffran, lägga till två siffror (00) i slutet och räkna om kontrollsiffran. Numret skapas sedan som en bild med EAN-13-symbologin, som enkelt kan läsas av alla streckkodsläsare och i princip är samma sak som andra produkter med EAN-13-streckkoder som kommer in i butikerna. I det här fallet kommer samma nummer att tryckas på varje nummer av tidningen.

2. Återigen omvandlas det 8-siffriga ISSN-numret till ett 13-siffrigt nummer. Men den här gången ändras ”00” som läggs till i slutet flera gånger för att skapa en annan EAN-13-bild varje gång. I detta fall skapas en separat streckkodsbild för varje nummer av tidningen.

3. Det sista formatet innebär att ISSN-numret konverteras på exakt samma sätt som i alternativ 1, men i detta fall läggs ytterligare en 2-siffrig tilläggskod till i slutet, vilket skapar ett 15-siffrigt nummer (EAN-13+2). Tillägget ändras för varje nummer och kan göras månadsvis (01-12) eller veckovis (01-52) (eller på något annat sätt som du önskar).

I Storbritannien är 13+2-formatet (alternativ 3) det vanligaste. Andra länder lutar mer åt 13-siffriga format (alternativ 1 och 2) – det är en bra idé att kontrollera med de butiker där du hoppas kunna lagra din tidning för att avgöra vilket format som är vanligast.

Observera att alternativ 2 och 3 innebär att fler bilder skapas för ISSN och därför är dyrare.

funktioner

Dette produktet inneholder en ISSN-strekkode. De kommer att skickas till dig i två olika formulär och 5 olika format (BMP, EPS, JPG, PDF och TIF).

Om du inte har tilldelats ett ISSN-nummer, som är ett internationellt numreringssystem för böcker, kan du få det gratis här.

När du har fått ditt ISSN-nummer kan du beställa motsvarande streckkodsgrafik på sidan här som en bokstreckkod som kan användas i detaljhandeln.

Ange ditt 13-siffriga ISSN-nummer (med bindestreck) i fältet ”Ange streckkodsnummer” i kassan.

leverans och betalning

betalningsmetoder

Vi accepterar följande betalningsmetoder:
PaypalStripeVisaMastercard

leverans

När vi har tagit emot din beställning skapar vi manuellt ISSN-streckkoden åt dig och skickar den till dig via e-post. Detta tar vanligtvis 1-12 timmar, beroende på vilken tid på dagen/veckan du beställer.

ytterligare information

Om det är en bok du behöver kan du titta här.

Om du har tryckta noter behöver du ett International Standard Music Number (ISMN) och sedan få det omvandlat till streckkodsbilder. Ett 13-siffrigt ISMN, t.ex. 979-0-2600-0043-8, kan konverteras till en 13-siffrig EAN-13-streckkod (precis på samma sätt som ISBN-nummer för böcker konverteras till streckkoder).

Ange ditt ISMN-nummer i fältet ”Ange streckkodsnummer” i kassan.

Hur fungerar streckkodsläsning?

Streckkoder är kodsymboler som är utformade för att läsas av optiska skannrar. Det finns ett antal olika streckkodstyper som är avsedda för olika ändamål.
En streckkod kan vara numerisk eller alfanumerisk. De kan tryckas på etiketter, kartong, papper eller plast. Beroende på skanner, streckkodstyp och storlek läses streckkoder av genom direktkontakt eller på ett avstånd av 10 meter.

Optiska skannrar använder optisk kontrast: en ljus yta reflekterar det mesta av det ljus som riktas mot den, medan en mörk yta absorberar det mesta av ljuset.
Genom att placera mörka balkar och ljusa rutor bredvid varandra och sedan låta en ljusstråle passera över koden erhålls information som motsvarar balkarnas och rutornas bredd. Denna information omvandlas sedan från en ljusintensitetssignal till en elektrisk signal i fotodetektorn. Idag används även digitalkameror med inbyggda avkodare för detta ändamål.

Rekommenderas för dig