QR-koder

QR-koder streckkod typer qr

köp QR-kod

 • QR-kod bilder i .bmp, .eps, .jpg, .pdf, .tif-format
 • QR-kod bilder i .bmp, .eps, .jpg, .pdf, .tif-format
 • QR-kod typ: VCARD
 • Obegränsat antal skanningar
 • QR-kod bilder i .bmp, .eps, .jpg, .pdf, .tif-format
 • QR-kod typ: Dynamisk
 • Omedelbar leverans via e-post
 • Obegränsat antal skanningar
 • livstids omdirigering
 • QR-kod bilder i .bmp, .eps, .jpg, .pdf, .tif-format
 • QR-kod typ: Statisk
 • Omedelbar leverans via e-post
 • Obegränsat antal skanningar

Välj ett alternativ
Dynamisk
VCARD
Statisk
exkl. moms
89.00per st.
-0%
79.00per st.
-11%
59.00per st.
-34%
49.00per st.
-45%
10×
89.00per st.
-0%
79.00per st.
-11%
59.00per st.
-34%
49.00per st.
-45%
10×
89.00per st.
-0%
79.00per st.
-11%
59.00per st.
-34%
49.00per st.
-45%
10×
QR-kodQR-kodQR-kodQR-kod

information om produkten

beskrivning

En QR (Quick Response Code) är den mest populära typen av 2D ”matrisstreckkod”. Den kan enkelt läsas av smartphones och kameratelefoner (om de har en streckkodsläsarapp) och kan användas på många olika sätt. Den används ofta för att länka personer som skannar koden till en specifik webbplats.

Anpassade streckkoder för ditt företag

Om du vill ha en anpassad QR-kod med text ovanför koden (t.ex. din företags- eller produkttitel) eller i färg, vänligen kontakta oss.

Skräddarsydd QR-kod

För att säkerställa att din fysiska QR-kod har en längre livslängd rekommenderar vi att du programmerar din QR-kod med en QR-omdirigering. Detta gör att du kan omdirigera din QR-kod till olika länkar i framtiden, flera gånger, utan att ändra den fysiska QR-koden. Det gör också att du kan övervaka trafiken från QR-koden.

De olika typerna av QR-koder

Vi har tre typer av QR-koder tillgängliga här för webbadresser – statiska, VCARD och dynamiska (via URL-värdtjänst).

STATISKA QR-koder

Dessa QR-koder hänvisar direkt till din URL-länk.

 • Dessa är permanenta – de fungerar så länge din webbplats URL inte ändras
 • De kan inte ändras eftersom URL:en är kodad direkt i QR-koden
 • Obegränsat antal skanningar

Dessa QR-koder kan också användas för andra saker än webbadresser, t.ex. för att koda text, skicka e-post eller textmeddelanden.

QR-koder för VCARD

Dessa QR-koder innehåller dina kontaktuppgifter, t.ex. namn, adress och webbplats, som ingår i ditt visitkort.

 • När den skannas visar din mobiltelefon innehållet som en kontakt som kan läggas till i din kontaktbok.
 • De är permanenta (statiska).
 • De kan inte ändras eftersom kontaktinformationen är kodad direkt i QR-koden.
 • Obegränsat antal skanningar

DYNAMISKA QR-koder

Dessa använder vår Dynamic QR Code-tjänst, som gör det möjligt att ändra mål-URL:en upprepade gånger i framtiden om det behövs.

Funktioner för livet: Den dynamiska QR-koden, med dess omdirigeringsfunktion, fungerar GRATIS i två år och fortsätter sedan att fungera så länge du betalar en årlig avgift på 35 SEK.

Obegränsad URL-omdirigering: Ange en URL-länk vid det första köpet. Du kan be oss att omdirigera URL-länken så många gånger du vill, till en kostnad av 35 SEK för varje omdirigering.

Användning

Webbplatser (URL)

Om du vill att din QR-kod ska leda till en URL måste du beställa statiska eller dynamiska QR-koder, beroende på om du senare vill ändra den URL som du omdirigeras till.

Om du vill att din QR-kod ska leda en smartphone-användare till en viss webbplats anger du webbplatsens URL i avsnittet ”Ytterligare information” när du checkar ut (eller skickar den till oss). Vi förvandlar den till en QR-kod åt dig.

Visitkort (VCard)

Denna typ av QR-koder används främst på visitkort. När en QR-kod på ett visitkort skannas av en smartphone visas personens visitkortsuppgifter på smartphonens skärm. Smartphone-användaren kan sedan spara personen som en ”kontakt” på sin telefon.

Om du vill att din QR-kod ska innehålla information om ditt visitkort (VCard eller MeCard), ange följande information i avsnittet ”Ytterligare information” när du checkar ut. Obs: Om du vill att din QR-kod ska vara liten (t.ex. 3 cm x 3 cm) ber vi dig att bara ange den viktigaste informationen och utelämna resten:

Namn:
Organisation:
Yrkestitel:
Adress: (gata, postnummer, stad, delstat/provins, land)
Tfn:
Mobiltelefon:
Fax:
E-post:
Webbadress:
Födelsedag:

Storlek på QR-kod

Om en QR-kod trycks på ett visitkort kan den vara ganska liten (t.ex. 3 eller 4 cm). Men om QR-koden ska sitta på en skylt eller affisch – och folk ska skanna den på avstånd – måste den vara mycket större (t.ex. 1 meter bred). Meddela oss hur stor du vill att din QR-kod ska vara när du gör din beställning.

OBS: Om det finns mycket data i din QR-kod (t.ex. mycket text eller en lång URL) måste QR-koden vara större för att kunna skannas på ett bra sätt. Om din QR-kod innehåller en lång URL kan du förkorta den med hjälp av en URL-förkortare (t.ex. goo.gl).

När du har fått din QR-kod ska du testa den för att se till att den fungerar bra (och meddela oss om du har några problem). Du kan ändra storlek om det behövs.

Andra typer av 2D-streckkoder

QR-koder är den vanligaste typen av 2D-kod som vi säljer. Vi kan dock producera många andra typer av 2D-koder enligt dina specifikationer. Om du behöver en annan typ av 2D-streckkod (istället för en QR-kod) anger du detta när du gör din beställning. Vi kan leverera följande alternativa typer av 2D matrisstreckkoder:

 • PDF417
 • Datamatrix
 • MaxiKod
 • Aztekisk kod

leverans och betalning

betalningsmetoder

Vi accepterar följande betalningsmetoder:
PaypalStripeVisaMastercard

leverans

QR-koder skickas till dig inom några minuter via e-post efter att du har lagt din beställning.

ytterligare information

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Vad är skillnaden mellan en statisk och en dinamisk QR-kod?

Om en QR-kod är tänkt att leda den som skannar den till en URL, måste QR-koden direkt innehålla/koda en URL. Innehållet i en viss QR-grafik är dock alltid statiskt: innehållet kan inte ändras utan att själva grafiken ändras.
QR-koder är därför vanligtvis statiska: Så snart de skrivs ut och t.ex. klistras på en yta leder de alltid vidare till samma URL (den som kodats i QR-grafiken). Innehållet i en färdig QR-grafik kan därför inte ändras direkt.
Hur fungerar då dynamiska QR-koder?

För att säkerställa att samma QR-kod kan omdirigera till en annan URL använder vi ett trick: vi arbetar inte in destinationsadressen direkt i koden, utan en annan, unik URL på vår server som är tilldelad denna QR-kod. När den dynamiska QR-koden skannas dynamiskt vidarebefordras denna specifika URL först till vår server. Men resan slutar inte där: Servern vidarebefordrar direkt och utan fördröjning till den faktiska destinationsadress som är kopplad till QR-koden, utan att användaren märker det. Och vi kan ändra denna destinationsadress i vårt system på vår server. Så även om den dynamiska QR-koden alltid kodar en specifik URL på vår server och inte kan ändras direkt, kan den slutliga destinationsadressen för QR-koden ändras på vår server.

Rekommenderas för dig